Κορυφαία εργαλεία για αλλαγή συνήθειας

0
Κορυφαία εργαλεία για αλλαγή συνήθειας

Στη μελέτη μου για τις συνήθειες, έμαθα ότι κανένα εργαλείο δεν ταιριάζει σε κάθε χέρι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγική, ενιαία λύση για να κάνετε ή να κόψετε μια συνήθεια.

Είναι πολύ χρήσιμο να δημιουργείς καλές συνήθειες, γιατί οι συνήθειες είναι η αόρατη αρχιτεκτονική της καθημερινής ζωής. Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 40% των καθημερινών δραστηριοτήτων διαμορφώνονται από συνήθειες.

Όλοι χρησιμοποιούμε συνήθειες, αλλά διαφέρουμε δραματικά ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουμε πιο αποτελεσματικά αυτές τις συνήθειες.

Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι ορισμένα εργαλεία λειτουργούν ιδιαίτερα καλά, και για πολλούς ανθρώπους.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να κατακτήσετε μια συνήθεια, αξίζει να εξετάσετε αυτά τα κορυφαία εργαλεία, επειδή είναι τόσο ευρέως αποτελεσματικά.

Μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα εργαλεία σε ο Happier™ εφαρμογήή, αν προτιμάτε χειροπιαστά εργαλεία, πολλά υπάρχουν και σε φυσική μορφή.

Καθώς εξετάζετε τα κορυφαία εργαλεία, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν είστε Υπάλληλος, Ερωτητής, Υπόχρεος ή Επαναστάτης. Το πλαίσιο προσωπικότητας «Τέσσερις Τάσεις» αποκαλύπτει πολλά για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά μια συνήθεια. Δεν γνωρίζετε την τάση σας; Κάντε το δωρεάν, γρήγορο κουίζ εδώ. (Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν πάρει.)

Αυτά τα κορυφαία εργαλεία λειτουργούν και για τις τέσσερις Τάσεις, αλλά διαφορετικές Τάσεις μπορεί να χρησιμοποιούν ή να πλαισιώνουν διαφορετικά τα εργαλεία, για να προσελκύσουν την προοπτική τους.

Μην Σπάσετε την Αλυσίδα — Τέλειο αν σας αρέσει το σερί. Μπορείτε να βρείτε αυτό το εργαλείο στο Πιο χαρούμενος app — είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία εκεί — ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό Μην σπάσετε το περιοδικό της αλυσίδας.

Θυμηθείτε: Τι κάνουμε τις περισσότερες μέρες έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που κάνουμε μια στο τόσο.

Αν και στους επαναστάτες δεν αρέσει να είναι αλυσοδεμένοι σε μια συμπεριφορά, λατρεύουν μια πρόκληση. Οι επαναστάτες χρησιμοποιούν συχνά αυτό το εργαλείο ως έναν τρόπο να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους και να πουν στους άλλους: «Νομίζατε ότι δεν μπορούσα να κάνω XYZ; Κοίτα αυτό!“

Παρακολούθηση αριθμών — Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο στο Πιο χαρούμενος εφαρμογή. Στους ανθρώπους αρέσει να καταγράφουν τα βήματα, τις λέξεις, τα λεπτά και πολλά άλλα. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε στον εαυτό μας «πίστωση».

Διαχειριζόμαστε αυτό που παρακολουθούμε.

Οι ερωτώντες, ειδικά, τείνουν να τους αρέσει να παρακολουθούν.

Εφημερίδα μιας πρότασης — Μερικές φορές, όταν διατηρούμε μια συνήθεια, θέλουμε να καταγράψουμε λεπτομέρειες στην πορεία. Πόσο εύκολη ή δύσκολη σου φάνηκε η εμπειρία εκείνης της ημέρας, είτε σου άρεσε, τι κατάφερες, δημιουργικές προκλήσεις που αντιμετώπισες κ.λπ.

Μπορείτε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο μιας πρότασης στο Πιο χαρούμενος εφαρμογή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική Εφημερίδα μιας πρότασης. Ένα ωραίο πράγμα σχετικά με το πραγματικό ημερολόγιο είναι ότι μπορεί να είναι ένα υπέροχο αναμνηστικό – των βιβλίων που διαβάζετε στα παιδιά σας, των συνταγών που δοκιμάσατε, των βημάτων που περάσατε για να ξεκινήσετε την παρέα σας κ.λπ.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, γράφοντας στα δικά σας Εφημερίδα μιας πρότασης σας δίνει μια στιγμή για προσεκτικό προβληματισμό σχετικά με τη συνήθεια σας.

Φωτογραφικό αρχείο — Δημιουργήστε ένα οπτικό αρχείο με την πάροδο του χρόνου. Ανετα! Δημιουργικός! Τόσο διασκεδαστικό.

Όπως το Don’t Break the Chain ή το One-Sentence Journal, είναι ένας τρόπος να διατηρήσετε ένα σερί ή ένα ρεκόρ — αλλά σε μορφή φωτογραφίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία από κάτι ενδιαφέρον κάθε φορά που „Go Outside 23 in 2023“. Μια αναζήτηση είναι πιο διασκεδαστική από μια εκδρομή.

Επισκέπτομαι το Μητροπολιτικό Μουσείο, και βγάζω φωτογραφία κάθε φορά.

Συνεργάτες λογοδοσίας — Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εάν επωφεληθείτε από την ειδοποίηση ενός φίλου, μέλους της οικογένειας, προπονητή ή ομάδας σχετικά με τις δραστηριότητές σας ή αν δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το είδος εξωτερικής ευθύνης είναι κλειδί για Υπόχρεους!

Για πολλούς Υπόχρεους, το Πιο χαρούμενος μια εφαρμογή ή ένα σημειωματάριο μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή εξωτερικής λογοδοσίας. Η αδερφή μου η Ελισάβετ είναι έτσι. Αλλά για ορισμένους Υπόχρεους, η εξωτερική ευθύνη πρέπει να παρέχεται από ένα πραγματικό πρόσωπο. Για τέτοιου είδους άτομα, το εργαλείο Accountability Partners λειτουργεί καλύτερα.

Παρακολουθήστε το Σύνολο σας — Αυτό το εργαλείο είναι εξαιρετικό αν θέλετε να μετράτε αριθμούς που αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου, όπως μίλια, λεπτά ή λέξεις. Μπορείτε να καταλάβετε ικανοποιητικά ορόσημα όπως, «Περπάτησα από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη».

Ειδοποιήσεις — Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς να μας υπενθυμίζουν να ακολουθούμε μια συνήθεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι πρέπει να εργαστείτε προς τον στόχο σας και να διατηρήσετε μια συνήθεια στο πάνω μέρος του μυαλού σας.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα πολλών από αυτά τα εργαλεία — στο Πιο χαρούμενος app, σε φυσική μορφή ή με άλλο τρόπο — είναι ότι μας θυμίζουν όλα όσα έχουμε ήδη τέλειος. Μπορούμε να συγκεντρωθούμε τόσο πολύ στις λίστες «to-do» μας που ξεχνάμε να θυμόμαστε τις λίστες «ta-da» με όλα όσα έχουμε κάνει! Η συνειδητοποίηση όλων όσων έχουμε καταφέρει μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ενθάρρυνση και ενέργεια για να συνεχίσουμε.

Συμμετέχετε στην πρόκληση „Go Outside 23 in 23“, για να βγείτε έξω για 23 λεπτά κάθε μέρα το 2023; #Έξω23σε23. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κορυφαία εργαλεία:

  • Μην Σπάσετε την Αλυσίδα
  • Αριθμοί Trackers
  • Εφημερίδα μιας πρότασης
  • Το αρχείο καταγραφής φωτογραφιών — η Ελίζαμπεθ θα το χρησιμοποιήσει και εγώ
  • Συνεργάτες λογοδοσίας
  • Παρακολουθήστε το Σύνολο σας
  • Γνωστοποίηση
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar