Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά Indigo από σπόρους

0
Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά Indigo από σπόρους

Για εκείνους που θέλουν να αυξήσουν την αυτάρκειά τους, ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσουν το να το κάνουν μόνος τους είναι να καλλιεργήσουν φυτά λουλακί από σπόρους.

Τίποτα δεν λέει «ικανό» όσο το να μπορείς να καλλιεργήσεις βλάστηση από μικροσκοπικούς μικρούς πυρήνες γενετικού δυναμικού, αυτό είναι σίγουρο.

Μια κοντινή κάθετη εικόνα του φυλλώματος των φυτών indigo (Indigofera) που αναπτύσσονται στον κήπο.  Στο κέντρο και στο κάτω μέρος του πλαισίου υπάρχει πράσινο και λευκό τυπωμένο κείμενο.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια.

Εκτός από όμορφοι θάμνοι για το τοπίο, τα είδη των Indigofera μπορεί να δώσει βαφή indigo, μια ουσία που χρωματίζει τα υφάσματα σε βαθύ μπλε για χιλιάδες χρόνια, αφήνοντας ένα σημαντικό σημάδι στην ανθρώπινη ιστορία.

Θέλετε να γεννήσετε αυτούς τους υπέροχους θάμνους που εξαπλώνονται; Προσπαθείτε να διατηρήσετε το μπλε στο τζιν σας μετά το TEOTWAWKI; Στη συνέχεια, αξίζει να μπορείτε να πολλαπλασιάσετε ένα φυτό indigo από σπόρους.

Με αυτόν τον οδηγό, το να γνωρίζετε πώς να το κάνετε είναι σίγουρο. Και δεδομένης της εγγενούς γενετικής μεταβλητότητας των φυτών indigo, ποιος ξέρει; Θα μπορούσατε ακόμη και να καταλήξετε με μια νέα ποικιλία!

Ιδού το δρομολόγιο:

Απόκτηση σπόρων

«Αλλά πού μπορώ να βρω σπόρους;» Χαίρομαι που ρώτησες.

Μπορείτε να αγοράσετε αποξηραμένους σπόρους από διάφορους διαδικτυακούς προμηθευτές ή να τους συγκεντρώσετε μόνοι σας. Εάν πηγαίνετε με το τελευταίο, βεβαιωθείτε ότι είτε είστε ιδιοκτήτης του μητρικού φυτού, είτε έχετε άδεια πρόσβασης και συλλογής σπόρων από αυτό!

Μια κοντινή κάθετη εικόνα ενός χεριού που κρατά ένα μάτσο λοβούς σπόρων λουλακιού που απεικονίζεται σε φόντο απαλής εστίασης.

Αφού εμφανιστούν τα άνθη ενός φυτού indigo, θα δώσουν τη θέση τους σε τσαμπιά από λοβούς οσπρίων. Όταν αυτοί οι λοβοί είναι καφέ και στεγνοί, είναι ώριμοι για το μάδημα.

Απλώστε τους συγκομισμένους λοβούς σας σε μια οθόνη ξήρανσης και αφήστε τους σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος σε εσωτερικό χώρο. Δύο εβδομάδες αργότερα, ανοίξτε τους λοβούς. Boom: ξηροί, έτοιμοι σπόροι indigo!

Σπορά

Πριν πάτε και ετοιμαστείτε να σπείρετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά πρέπει να γνωρίζετε.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα ενός σωρού από σπόρους indigo που απελευθερώθηκαν από τους λοβούς τους σε μια σκοτεινή επιφάνεια.

Εάν γίνει σωστά, το μούλιασμα των σπόρων μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες βλάστησής τους. Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μπολ με ζεστό, σχεδόν βραστό νερό και αφήστε τους σπόρους βυθισμένους στο υγρό για 12 ώρες.

Ένα γλυκό χαρακτηριστικό αυτής της διαδικασίας είναι ότι στην πραγματικότητα διπλασιάζεται ως „δοκιμή επίπλευσης“ – ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε τη βιωσιμότητα.

Μετά την περίοδο εμποτισμού, οι βιώσιμοι σπόροι θα παραμείνουν στον πάτο του μπολ ή του ποτηριού, ενώ οι μη βιώσιμοι θα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Κρατήστε τους βυθισμένους νικητές και ρίξτε τους αιωρούμενους.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε απλώς να κόψετε το τρίχωμα των σπόρων του καθενός αντί να το εμποτίσετε, κάτι που θα βοηθήσει στην απορρόφηση του νερού.

Απέναντι από το μάτι του σπόρου ή αφαλός, κάντε ένα μικρό, ρηχό κόψιμο με μια κοφτερή και αποστειρωμένη λεπίδα. Μόλις το έχεις μόλις σπασμένο μέσα από το περίβλημα του σπόρου στο υποκείμενο ενδοσπέρμιο, θεωρήστε το χαραγμένο.

Όσον αφορά τις λεπίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, ένα ξυράφι ή ακόμα και την άκρη ενός σετ νυχοκόπτη. Εναλλακτικά, μια λίμα ή φρέσκο ​​γυαλόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξύσιμο, αντί για το κόψιμο του τριχώματος.

Στη συνέχεια, συγκεντρώστε ένα δοχείο τριών ιντσών για κάθε φυτό indigo που σκοπεύετε να καλλιεργήσετε.

Είναι περισσότερο δουλειά από τη χρήση ενός δίσκου, το ξέρω, αλλά επειδή στα φυτά indigo δεν αρέσει να διαταράσσονται οι ρίζες τους, αξίζει να δίνετε στο καθένα τον δικό του χώρο για να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί. Επιπλέον, θα τους εξοικονομήσει τουλάχιστον έναν γύρο επαναφύτευσης με ριζοσπαστικά.

Γεμίστε κάθε δοχείο με ένα μείγμα 50:50 τύρφη σφάγνου και περλίτη, και σπείρουν τους σπόρους ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, με τίποτα περισσότερο από ένα ελαφρύ κάλυμμα. Βρέξτε απαλά τα μέσα μετά τη σπορά.

Τοποθετήστε τα δοχεία δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και εξασφαλίστε σταθερή θερμοκρασία εδάφους από 70 έως 80°F.

Κοντινό πλάνο ενός χαλιού θερμότητας με έναν μικρό δίσκο με σπορόφυτα που στηρίζεται πάνω του που απεικονίζεται σε λευκό φόντο.

Χαλάκι θερμότητας σπορόφυτου

Για βοήθεια στη διατήρηση του μείγματος γλάστρας σε αυτό το εύρος, Gardener’s Supply Co. σας έχει καλύψει με αυτά τα χαλάκια θερμότητας, τα οποία μπορούν να θερμάνουν την περιοχή της ρίζας περίπου 10 έως 20°F πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αυτά είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και συνοδεύονται από καλώδιο τροφοδοσίας έξι ποδιών.

Φροντίδα

Μετά τη σπορά, θα θέλετε να διατηρείτε τα μέσα συνεχώς υγρά. Η βλάστηση πρέπει να γίνει σε 15 έως 30 ημέρες.

Μόλις παρατηρήσετε ανάπτυξη πάνω από τη γραμμή του εδάφους, αφαιρέστε το θερμικό στρώμα και συνεχίστε να διατηρείτε την υγρασία.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα ενός δενδρυλλίου indigofera που μεγαλώνει σε μια μαύρη γλάστρα σε εξωτερικούς χώρους.

Μεταφέρετε ξανά τα αναπτυσσόμενα μωρά σας λουλακί όποτε αρχίζουν να συνωστίζονται στα δοχεία τους. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να δίνετε στις γλάστρες ένα τέταρτο στροφή κάθε μέρα, έτσι ώστε τα φυτά σας να μην αναπτύσσονται λοξά.

Μόλις τα σπορόφυτα αναπτύξουν ένα ή δύο αληθινά φύλλα, θα είναι καιρός να τα σκληρύνετε.

Μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού την άνοιξη, μια μέρα που δεν έχει κακές καιρικές συνθήκες, αφήστε τα δοχεία έξω για 30 έως 60 λεπτά πριν τα επαναφέρετε μέσα.

Μια κοντινή κάθετη εικόνα ενός χεριού από το κάτω μέρος του πλαισίου που κρατά ψηλά ένα μόνο μίσχο indigo που απεικονίζεται σε φόντο απαλής εστίασης.

Κάθε επόμενη μέρα, αφήστε τα δοχεία έξω για επιπλέον μισή έως ολόκληρη ώρα πριν τα φέρετε σε εσωτερικούς χώρους.

Συνεχίστε έτσι, και θα έρθει ένα σημείο όπου τα μωρά σας indigo φυτά είναι καλό να μένουν έξω επ‘ αόριστον. Η σκλήρυνση διαρκεί συνήθως περίπου μια εβδομάδα. Σε αυτό το σημείο μπορεί να ξεκινήσει η μεταφύτευση!

Μεταφύτευση

Στον κήπο σας, ετοιμάστε ένα μέτρια γόνιμο κομμάτι καλά στραγγιζόμενου, ελαφρώς αλκαλικού εδάφους για κάθε φυτό indigo που σκοπεύετε να μεταφυτέψετε.

Διαχωρίστε αυτές τις θέσεις μεταμόσχευσης αρκετά μακριά μεταξύ τους ώστε να χωρέσουν τουλάχιστον το ώριμο πλάτος τους.

Μια οριζόντια εικόνα από σειρές φυτών indigo που αναπτύσσονται στον κήπο.

Σκάψτε μια τρύπα ανά μεταμόσχευση σε κάθε ένα από τα αντίστοιχα σημεία τους, κάνοντας κάθε τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει το ριζικό σύστημα.

Όταν αφαιρείτε τα φυτά indigo από τα δοχεία τους και τα κατεβάζετε στις τρύπες, να ευγενής – οι ρίζες τους είναι ευαίσθητες.

Εάν μπορείτε, αναστρέφοντας το δοχείο – ενώ κρατάτε το χέρι σας γύρω από το στέμμα του μοσχεύματος για ασφάλεια – αφήνετε τη βαρύτητα να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, αντί στα δάχτυλά σας που ενδέχεται να βλάψουν.

Εάν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας να αφαιρέσετε απαλά ένα Indigofera από τη γλάστρα του πριν από τη μεταφύτευση, βιοδιασπώμενα δοχεία, όπως αυτά που κατασκευάζονται από κοκοφοίνικα ή πεπιεσμένο χαρτί, μπορούν πραγματικά να φυτευτούν κατευθείαν στο έδαφος, χωρίς πρέπει να αφαιρέσετε το μόσχευμα μέσα. Σίγουρα αξίζει να το έχετε υπόψη σας από την αρχή!

Μόλις μπουν στις τρύπες, γεμίστε με χώμα, ποτίστε τα βαθιά και διατηρήστε το χώμα γύρω από τις ζώνες των ριζών τους υγρό μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Σπείρε μερικούς σπόρους: Σίγουρα θα τα καταφέρεις!

Η πρώτη προσπάθεια για κάτι είναι πάντα η πιο δύσκολη και ο πολλαπλασιασμός του λουλακιού από σπόρους δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι – με το χρόνο και την εμπειρία – θα κατακτήσετε αυτή την ικανότητα!

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα φυλλώματος indigo (Indigofera) που απεικονίζεται σε φόντο απαλής εστίασης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για οποιοδήποτε μέρος αυτής της διαδικασίας; Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα!

Και για περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια οσπρίωνβάλτε τα μάτια σας στους παρακάτω οδηγούς:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar