Πώς να ποτίσετε τα κρίνα της Κάλλας

0
Πώς να ποτίσετε τα κρίνα της Κάλλας

Είτε παίζετε με ένα Slip ‚N Slide, είτε γεμίζετε το απόλυτο μπαλόνι νερού είτε μεγαλώνετε ένα κρίνος, η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε είναι πολύ σημαντική.

Μια κοντινή κάθετη εικόνα μιας διακοσμητικής κεραμικής γλάστρας γεμάτη με πολύχρωμα κρίνα κάλλα έξω στον ανοιξιάτικο κήπο.  Στο κέντρο και στο κάτω μέρος του πλαισίου υπάρχει πράσινο και λευκό τυπωμένο κείμενο.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια.

Μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ μιας λείας, λιπασμένης διαφάνειας ή μιας επώδυνης κοιλιάς σε ένα πλαστικό μουσαμά. Μπορεί να καθορίσει εάν το μπαλόνι σκάει κατά την πρόσκρουση ή αναπηδά από τον στόχο σας.

Και η δόση του agua που εφαρμόζεται μπορεί είτε να κρατήσει το κάλλα να φαίνεται αιχμηρό, είτε να το αφήσει λίγο ερειπωμένο.

Πιστέψτε με, σίγουρα αξίζει τον κόπο για να κρατήσετε όμορφα τα κρίνια calla.

Με ζωηρά χρώματα και εντελώς σωληνοειδή λουλούδια που αναπτύσσονται δίπλα σε πλούσιο φύλλωμα που μοιάζει με σπαθί, είδη Ζαντεντέσκια είναι απλά πολύ πανέμορφα για μη βέλτιστη άρδευση.

Γι‘ αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον μικρό οδηγό, για να διασφαλίσουμε ότι οι κηπουροί σε όλο τον κόσμο μπορούν να διατηρήσουν τα κρίνα τους σε κορυφαία μορφή.

Εδώ είναι η ουσία του:

Σωστό πότισμα Calla Lily

Ένα Calla Lily Primer

Με οποιοδήποτε φυτό καλλιεργούμε στον κήπο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις συνθήκες που θα το βοηθούσαν συνήθως να ευδοκιμήσει στο φυσικό του περιβάλλον.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα προσφέρουμε στα δικά μας τοπία. Μας οδηγός για την καλλιέργεια κρίνων μπορεί να σας δώσει μια ανανέωση για το πώς να καλλιεργήσετε αυτά τα λουλούδια στον κήπο σας.

Μια οριζόντια εικόνα μιας κοιλάδας που οδηγεί στον ωκεανό, γεμάτη με ανθισμένα λευκά λουλούδια Zantedeschia, που απεικονίζεται στον λαμπερό ήλιο.

Προερχόμενος από τους βάλτους και τα έλη της νότιας Αφρικής, άγρια Ζαντεντέσκια Τα είδη μπορούν συχνά να βρεθούν να αναπτύσσονται δίπλα σε υδάτινα σώματα ή σε βαλτώδεις περιοχές – περιοχές ανάπτυξης που συνήθως παρουσιάζουν κάποιο βαθμό υγρασίας, είτε είναι απλώς υγρά είτε αρκετά υγρά.

Εάν μπορούσατε να διαπιστώσετε με βάση αυτό ότι αυτά τα φυτά πρέπει να αγαπούν τη συνεχή υγρασία, τότε θα είχατε απόλυτο δίκιο!

Αλλά μην το πας πολύ μακριά.

Ένα κρίνος κάλλας που κάθεται σε υπερκορεσμένο έδαφος – είτε από πολύ πότισμα είτε από έλλειψη αρκετής αποστράγγισης – μπορεί να προσβληθεί από σήψη ριζών και άλλες ασθένειες, οι οποίες μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα των ζωντανών ροζ λουλουδιών Zantedeschia που αναπτύσσονται στον κήπο.

Πολύ λίγο Το νερό είναι εξίσου προβληματικό, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Όταν ένα κρίνος δεν λαμβάνει την υγρασία που χρειάζεται, η συνολική ανάπτυξη διακυβεύεται, το φύλλωμα μπορεί να γίνει κίτρινο ή καφέ, και ολόκληρο το δείγμα μπορεί να πάρει πεσμένο μαρασμό καθώς οι ιστοί του χάνουν την στροβιλιστική πίεση.

Με τον καιρό, καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, ο θάνατος των φυτών θα μπορούσε εύκολα να συμβεί.

Πότε και πώς να ποτίζετε

Ευτυχώς, ο σωστός χρόνος άρδευσης και η σωστή τεχνική μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα.

Ας προχωρήσουμε στο κυνήγι: για βέλτιστη υγεία, Ζαντεντέσκια πρέπει να κάθεται σε χώμα που διατηρείται συνεχώς υγρό.

Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το έδαφος γύρω από τις φυτεύσεις σας, ειδικά σε ζεστό καιρό.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα ενός λαμπερού λαχταριστού μπουκέτου από πολύχρωμα κρίνα κάλλας.

Ιδανικά, η καλύτερη ώρα για έλεγχο είναι το πρωί, ώστε, αν το φυτό χρειάζεται νερό, να απορροφήσει την υγρασία πριν ζεσταθεί η μέρα.

Επιπλέον, αυτό δίνει χρόνο σε τυχόν πιτσιλιασμένους βλαστούς να στεγνώσουν πριν νυχτώσει, κάτι που βοηθά στην πρόληψη ασθενειών.

Για να ελέγξετε την υγρασία, απλώς κολλήστε ένα γυμνό δάχτυλο μέχρι μια ίντσα βαθιά στο χώμα.

Αίσθηση υγρασίας; Τότε θα πρέπει να σταματήσετε το πότισμα.

Αισθάνεστε τίποτα άλλο από ξηρότητα; Τότε είναι η ώρα του ποτίσματος!

Με τον έμπιστο σου ποτιστήρι ή λάστιχοποτίστε απευθείας τη ζώνη της ρίζας ενώ κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε το φύλλωμα και τα λουλούδια στεγνά.

Μερικά ραντίσματα εδώ κι εκεί είναι συχνά αναπόφευκτες, αλλά αν κάνετε στα φυτά σας ένα πλήρες ντους, τότε το κάνετε λάθος.

Μια οριζόντια εικόνα από ζωηρά χρώματα σε γλάστρες σε ένα κέντρο κήπου.

Για στο έδαφος Ζαντεντέσκιασυνεχίστε να προσθέτετε νερό έως ότου σταματήσει να εισχωρεί στο προφίλ του εδάφους το ίδιο γρήγορα και σταματήστε οπωσδήποτε μόλις το H2O αρχίσει να συλλέγεται στην επιφάνεια του εδάφους.

Εάν το έδαφος στραγγίζει καλά, αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο να το διακρίνετε. Εάν όχι, τότε θα είναι πιο δύσκολο να γνωρίζουμε εάν το χώμα είναι πραγματικά κορεσμένο ή αν το νερό παίρνει απλώς τον γλυκό του χρόνο για να στραγγίσει.

Για φυτεύσεις δοχείων, προσθέστε νερό μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου

Φυσικά, πολλές διαφορετικές μεταβλητές θα επηρεάσουν πόσο και πόσο συχνά ποτίζεις.

Κλίμα και Καιρός

Το περιβάλλον του φυτού σίγουρα επηρεάζει το πόσο νερό χρησιμοποιεί.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα ενός μωβ και λευκού δίχρωμου κρίνου κάλλας που αναπτύσσεται στον κήπο που απεικονίζεται σε ένα ζωντανό φόντο απαλής εστίασης.

Οι συνθήκες ζέστης, ξηρού, ανέμου και ηλιοφάνειας θα αυξήσουν όλες τις ανάγκες ενός φυτού, ενώ οι συνθήκες κρύου, υγρασίας, απάνεμου και σκιερές δεν θα αφαιρέσουν την υγρασία τόσο γρήγορα.

Εμπορευματοκιβώτια έναντι φυτεύσεων στο έδαφος

Κατά γενικό κανόνα, τα φυτά που αναπτύσσονται σε δοχεία στεγνώνουν γρηγορότερα και χρειάζονται πιο συχνό πότισμα από τα δείγματα στο έδαφος.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα φωτεινών πορτοκαλί κρίνων κάλλας που αναπτύσσονται στον κήπο που απεικονίζεται στην ηλιοφάνεια φιλτραρισμένη με φως σε φόντο απαλής εστίασης.

Επιπλέον, οι φυτεύσεις στο έδαφος απαιτούν συχνά περισσότερη κινητικότητα για άρδευση από ό,τι οι φυτεύσεις με εμπορευματοκιβώτια.

Εάν έχετε κακή πλάτη, μια ψηλή γλάστρα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που διέταξε ο γιατρός για τη μείωση του στρες στην πάσχουσα οσφυϊκή σας μοίρα.

Αδράνεια

Τα περισσότερα είδη Ζαντεντέσκια – εκτός από το αειθαλές Z. aethiopica – θα χρειαστεί να περάσουν μια περίοδο χειμερινής λήθαργου εάν καλλιεργηθούν στο έδαφος Ζώνες ανθεκτικότητας USDA 8 έως 11.

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα φωτεινών πορτοκαλί κρίνων με διαφοροποιημένο στικτό φύλλωμα που αναπτύσσεται στον κήπο.

Για να προκαλέσει χειμερινό λήθαργο σε αυτές τις φυτεύσεις, θα πρέπει να σταματήσετε το πότισμα το φθινόπωρο μόλις σταματήσει η ανθοφορία. Μπορείτε να αρχίσετε να τα ποτίζετε ξανά την επόμενη άνοιξη, μετά τον τελευταίο παγετό.

Ρυθμός ανάπτυξης και μέγεθος

Όσο πιο έντονα μεγαλώνει και αναπτύσσεται ένα φυτό, τόσο περισσότερη διαπνοή συμβαίνει. Και όσο περισσότερη διαπνοή συμβαίνει, τόσο πιο συχνά χρειάζεται νερό.

Επιπλέον, τα μεγαλύτερα φυτά έχουν μεγαλύτερους ιστούς, οι οποίοι αποθηκεύουν, χρησιμοποιούν και στη συνέχεια χάνουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Θα χρειαστούν περισσότερα από τα μικρότερα αδέρφια τους.

Σωστή άρδευση: Είναι πληροφορίες υγρασίας

Το πότισμα καλά είναι μια βασική δεξιότητα κηπουρικής, ειδικά όταν πρόκειται για κρίνα.

Επιπλέον, η εικόνα ενός κηπουρού που δίνει σε μερικά κρίνα ένα πλούσιο ποτό θα αποτελούσε μια εξαιρετική λήψη δράσης για ένα λεύκωμα, οθόνη κλειδώματος ή/και προφίλ γνωριμιών – οπότε πάρτε το!

Μια κοντινή οριζόντια εικόνα βαθύ ροζ και μοβ κρίνων κάλλας που αναπτύσσονται στον κήπο.

Ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες δοκιμές και σφάλματα που εμπλέκονται στη διαδικασία ελέγχου εδάφους.

Προσωπικά τείνω να υποθέτω αν νιώθω τη δροσιά της υγρασίας ή μια σκιά έχει απλώς περάσει πάνω από το μπάλωμα του κήπου.

Αλλά μην το σκέφτεστε υπερβολικά – αν χρειαστεί, μπορείτε ακόμη και τραβήξτε έξω έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για να υποστηρίξετε την αξιολόγησή σας.

Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε ή να προσθέσετε στη συζήτηση, μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια κρίνων κάνναβης στο τοπίο σας? Ρίξτε μια ματιά – δείτε αυτούς εδώ τους οδηγούς:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar