Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός RV κατηγορίας Α

0
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός RV κατηγορίας Α

Ένα από τα πιο ευχάριστα ταξίδια που θα κάνετε ως RVer είναι στο πιλοτήριο ενός αυτοκινούμενου Class A, απολαμβάνοντας την ομαλή οδήγηση, απολαμβάνοντας το τοπίο από το πανοραμικό παρμπρίζ και ακούγοντας τις αγαπημένες σας μελωδίες ή ηχητικό βιβλίο. Γνωστά για το μέγεθος και τα πολυτελή ραντεβού τους, δεν είναι περίεργο που τα RV κατηγορίας Α θεωρούνται το δικαίωμα της αγοράς οχημάτων αναψυχής. Σήμερα, RVT ρίχνει μια ματιά σε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά αυτών των κομψών μονάδων.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα RV κατηγορίας Α

 • Τα αυτοκινούμενα κατηγορίας Α διατίθενται σε μοντέλα αερίου και ντίζελ. Τα αυτοκινούμενα αερίου έχουν τις μηχανές τους μπροστά, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες μπορεί να είναι μπροστά ή πίσω. Τα τροχόσπιτα ντίζελ με πίσω κινητήρα ονομάζονται ωστήρια ντίζελ επειδή «σπρώχνουν» αντί να «τραβούν» τη μονάδα. Είναι τα πιο ισχυρά διαθέσιμα RV, με μεγαλύτερη ικανότητα ρυμούλκησης από οποιαδήποτε άλλη μηχανοκίνητη μονάδα. Ενώ το καύσιμο ντίζελ μπορεί να είναι πιο ακριβό, ένας κινητήρας ντίζελ είναι 25-35% πιο αποδοτικός από έναν παρόμοιο βενζινοκινητήρα.
 • Τα RV κατηγορίας Α είναι τα ακριβότερα από τα οχήματα αναψυχής. Τα μεγέθη για την Κατηγορία Α κυμαίνονται από περίπου 25 έως 45 πόδια μήκος και το εύρος τιμών είναι εξίσου ευρύ. Με μέση τιμή περίπου 250.000 $ για μια νέα μονάδα, το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος, τις επιλογές, τα πολυτελή ραντεβού και άλλα.
 • Το προσδόκιμο ζωής ενός τροχόσπιτου κατηγορίας Α είναι περίπου 200.000 μίλια, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πόσο καλά έχει συντηρηθεί, πόσο συχνά χρησιμοποιήθηκε, για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκε.
 • Τα RV κατηγορίας Α έχουν συνήθως δύο ή περισσότερα slideouts, γεγονός που δημιουργεί πολύ επιπλέον χώρο μέσα στο όχημα. Κατά μέσο όρο, τα slide outs θα προσθέσουν δύο έως τρία πόδια στο πλάτος του RV σας όταν επεκταθούν.
 • Καλά εξοπλισμένο Class As θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως πλυντήρια/στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων, τζάκια, ηλιακά συστήματα, ντουλάπια και συσκευές κατοικιών, δάπεδο από πλακάκια πορσελάνης, πλακάκια πλακιδίων, πλήρη μπάνια, νησίδες κουζίνας, μεγάλες τηλεοράσεις 4K, συστήματα ψυχαγωγίας, υπαίθριες κουζίνες, εξωτερικούς χώρους συστήματα ψυχαγωγίας και πολλά άλλα.
 • Ορισμένες πολιτείες απαιτούν άδεια ειδικότητας (CDL ή NCDL) για να λειτουργήσουν ένα όχημα άνω των 26.000 λίβρες. Ελέγξτε τους κανονισμούς της πολιτείας σας για να δείτε εάν αυτό ισχύει για εσάς.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα νέο RV κατηγορίας Α

Χαρακτηριστικά

Έχει το νέο Class A RV όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε ή χρειάζεται να προστεθούν αργότερα κάποιες ανέσεις, όπως ηλιακό σύστημα ή πλυντήριο/στεγνωτήριο; Κοιτάξτε την ποιότητα του δαπέδου και των φωτιστικών. Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε; Αν ψάχνετε για εξωτερική κουζίνα, έχει; Τι γίνεται με ένα σύστημα ψυχαγωγίας εξωτερικού χώρου; ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ? Τζάκι? Γράψτε μια λίστα με τα απαραίτητα και τα ωραία πριν πάτε για ψώνια.

Μέγεθος

Είναι το μέγεθος κατάλληλο για το τώρα και το μέλλον; Η αγορά ενός RV που είναι πολύ μικρό για τις ανάγκες τους είναι ένα κοινό ζήτημα μεταξύ των αγοραστών. Ταυτόχρονα, να έχετε κατά νου ότι η οδήγηση ενός τεράστιου αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι μια επίκτητη δεξιότητα που απαιτεί αφοσιωμένη εξάσκηση.

Διάταξη

Είναι λειτουργικό; Είναι η κουζίνα εκεί που θέλετε; Θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα στο πίσω μέρος; Πώς «νιώθει»; Υπάρχει χώρος για κίνηση; Είναι η διάταξη διαισθητική ή υπάρχουν περιοχές ή αντικείμενα που αισθάνονται παράταιρα ή άβολα;

Τιμή

Είναι εντός του εύρους τιμής σας; Λάβετε υπόψη το συνολικό κόστος συντήρησης και τα καύσιμα επίσης. Μιλήστε με τον αντιπρόσωπό σας σχετικά με τις επιλογές χρηματοδότησης.

Κριτικές

Κριτικές από ομοτίμους σε ιστότοπους όπως RVInsider θα προσφέρει πληροφορίες για τον κατασκευαστή, τη μάρκα ή το μοντέλο που έχετε επιλέξει από πραγματικούς ιδιοκτήτες. Συνήθως παρέχουν ειλικρινείς αξιολογήσεις χωρίς φραγμούς για τα πάντα, από τη συνολική ποιότητα έως τη βιωσιμότητα και τα ζητήματα εγγύησης ή υποστήριξης. Ενδέχεται επίσης να είναι διαθέσιμες κριτικές αντιπροσωπείας, επομένως ελέγξτε και το όνομα του αντιπροσώπου.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκινούμενο Class A

Τα μεταχειρισμένα RV κατηγορίας Α είναι συχνά πιο οικονομικά στην αγορά, αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο RV κατηγορίας Α κοντά σας.

Μην αγοράζετε μόνο και μόνο επειδή «φαίνεται» σαν μια καλή συμφωνία

Μερικές φορές μια συμφωνία είναι πραγματικά πολύ καλή για να είναι αληθινή. Λάβετε υπόψη αυτά τα πράγματα όταν επιθεωρείτε μια πιθανή αγορά RV:

 • Επιθεωρήστε το RV για ορατά προβλήματα κινητήρα, όπως διαρροές λαδιού ή ραγισμένοι εύκαμπτοι σωλήνες.
 • Ελέγξτε τις σφραγίδες και το καλαφάτισμα, αναζητήστε οτιδήποτε χαλαρό ή θρυμματισμένο. Ελέγξτε τη σκάλα, ανεβείτε στην οροφή. Βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται σαν να έχουν σφραγιστεί σωστά.
 • Τα δάπεδα ή οι τοίχοι που έχουν υπερβολική ευελιξία μπορεί να υποδηλώνουν ζημιά από το νερό. Η ταπετσαρία με φυσαλίδες μπορεί επίσης να υποδεικνύει προβλήματα με το νερό. Το συνολικό RV θα πρέπει να είναι σταθερό.
 • Ψάξτε για μούχλα. Μια μυρωδιά μούχλας ή μούχλας μπορεί να είναι η πρώτη σας ένδειξη. Μαύροι, άσπροι, πράσινοι ή μπλε λεκέδες σε χαλί, τοίχους ή οροφή θα είναι ένας άλλος δείκτης.
 • Συνιστούμε να το επιθεωρήσει ένας μηχανικός RV για ησυχία εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ειδικά εάν πρόκειται για ιδιωτική πώληση.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιδιοκτήτης έχει την κατάλληλη γραφική εργασία

Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχουν τον τίτλο και το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. Αυτό συνήθως δεν είναι πρόβλημα όταν αγοράζετε από αντιπροσωπεία. Κοιτάξτε τα έγγραφα και συζητήστε για οτιδήποτε δεν είστε σίγουροι.

Δείτε τα αρχεία συντήρησης

Ο πωλητής πρέπει να έχει έγγραφα και αποδείξεις για οποιαδήποτε εργασία έχει γίνει στο RV. Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές λαδιών, αλλαγές ελαστικών, αντικαταστάσεις φίλτρων αέρα, οποιαδήποτε συντήρηση που έγινε στο σαλόνι, οποιαδήποτε συντήρηση ρουτίνας συστημάτων κ.λπ.

Οδηγική Άνεση

Πάρτε το για ένα test drive. Αισθάνεται δυσκίνητο; Θα νιώσετε καλά οδηγώντας το σε μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο και πλοήγηση μέσα από σφιχτές στροφές σε ένα κάμπινγκ; Λειτουργεί σωστά ο κινητήρας;

Απόσταση σε μίλια

Τα χιλιόμετρα είναι περισσότερα από τον αριθμό στο χιλιομετρητή. Με διάρκεια ζωής περίπου 200.000 μιλίων, αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τη φροντίδα και τη συντήρηση που παρέχεται στο RV. Τα χαμηλά χιλιόμετρα σε ένα RV που δεν φροντίζεται καλά μπορεί να είναι χειρότερο από τα μεγαλύτερα χιλιόμετρα σε ένα που έχει τακτική συντήρηση.

Τι είναι μια εύκολη επιδιόρθωση;

Καλλυντικά ζητήματα όπως καλύμματα παραθύρων και ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν. Οι συσκευές μπορούν συνήθως να αναβαθμιστούν. Η εκ νέου διακόσμηση ή η ανακαίνιση του RV σας μπορεί να είναι πιο οικονομική από την αγορά ολοκαίνουργιου. Οι πιο δύσκολες επιδιορθώσεις περιλαμβάνουν προβλήματα κινητήρα και ζημιά στο νερό.

Ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα με πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα RV κατηγορίας Α ήταν χρήσιμη. Εάν είστε έτοιμοι να βγείτε έξω και να ψωνίσετε για ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο Class A RV, RVT.com σε έχει καλύψει. Δείτε όλα τα πιο πρόσφατα RV της κατηγορίας Α που είναι διαθέσιμα κοντά σας και αναλύστε τα κατά μέγεθος, τιμή, αριθμό διαφανειών και πολλά άλλα. Εάν έχετε άλλες συμβουλές από τη δική σας εμπειρία, αφήστε τις στα σχόλια για να βοηθήσετε άλλους πιθανούς αγοραστές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar