8 γρήγορες συμβουλές για τη διόρθωση ενός παλιού RV

0
8 γρήγορες συμβουλές για τη διόρθωση ενός παλιού RV

Τα οχήματα αναψυχής κατασκευάζονται για πολλά χρόνια απόλαυσης στο δρόμο, και αυτό θα προσφέρουν, εφόσον παρακολουθείτε την τακτική συντήρηση του RV. Τι γίνεται όμως αν το παλαιότερο αυτοκινούμενο σας τροχόσπιτο χρειάζεται ανανέωση ή αγοράσατε πρόσφατα ένα vintage τροχόσπιτο με φθορά; Είτε θέλετε να βελτιώσετε ένα RV για να προσφέρετε μια ανεβασμένη εμπειρία κάμπινγκ για τον εαυτό σας είτε ελπίζετε να ανατρέψετε την εξέδρα για μεταπώληση προκειμένου να αποκομίσετε ένα γρήγορο κέρδος, RVT έχει οκτώ εύκολες συμβουλές για τη διόρθωση ενός παλαιότερου RV.

1. Πλύσιμο και κερί

Μία από τις πρώτες συμβουλές για να φτιάξετε το αυτοκινούμενο σας τροχόσπιτο κατηγορίας Α ή άλλο RV είναι να πλύνετε καλά το εξωτερικό. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα καθαρισμού αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσετε τυχόν δύσκολα υπολείμματα, μαζί με ένα γάντι πλυσίματος αυτοκινήτων ή ένα σφουγγάρι. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πράσινες λύσεις καθαρισμού. Μόλις η μονάδα σας είναι αστραφτερή, εφαρμόστε μια φρέσκια στρώση κεριού κατάλληλη για οχήματα αναψυχής για να δώσετε στον κατασκηνωτή σας μια καλή λάμψη. Μην απλώνετε κερί σε άμεσο ηλιακό φως και κάντε μόνο ένα μικρό τμήμα κάθε φορά για να αποτρέψετε το πολύ γρήγορο στέγνωμα του κεριού.

2. Καθαρίστε σε βάθος και προετοιμάστε το εσωτερικό

Καθώς θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας μέσα στο ανακαινισμένο τροχόσπιτό σας, είναι σημαντικό να καθαρίζετε βαθιά το εσωτερικό του RV σας. Οι συσκευές θα πρέπει να μετακινούνται για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στις δυσπρόσιτες περιοχές. Πραγματοποιήστε επεμβάσεις σε όλες τις επιφάνειες: οι ξύλινες επιφάνειες θα πρέπει να τρίψουν ξανά και να εφαρμόσετε καλαφάτισμα σε τυχόν ρωγμές στους τοίχους ή τους πάγκους.

3. Fresh Paint Job

Είτε αγοράσατε πρόσφατα ένα παλιό RV, είτε αποκαθιστάτε το αγαπημένο σας τρέιλερ Class C, πέμπτου τροχού ή ταξιδιωτικού, όλα τα RV κάποια στιγμή θα χρειαστούν μια νέα βαφή. Αυτός είναι ένας απλός, χαμηλού κόστους τρόπος για να κάνετε την εξέδρα σας πιο αισθητικά ευχάριστη. Αφαιρέστε τυχόν χαλκομανίες, περιγράμματα ταπετσαρίας και απαραίτητα εξαρτήματα. Ωστόσο, μην αφαιρείτε την ταπετσαρία με υφή στους τοίχους. Δεν προορίζεται να αφαιρεθεί. Καθαρίστε τους τοίχους με ένα απολιπαντικό, κάντε κάθε απαραίτητο μπάλωμα και εφαρμόστε ένα αστάρι συγκόλλησης πριν βάψετε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τουλάχιστον δύο στρώσεις φρέσκου χρώματος για να δημιουργήσετε μια πιο μοντέρνα αίσθηση. Όταν βάφετε το εξωτερικό της εξέδρας σας, είναι σημαντικό να αγοράσετε τον σωστό τύπο βαφής για το εξωτερικό του RV σας. Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο ή τον κατασκευαστή σας για συστάσεις.

4. Καθαρίστε τα κουφώματα και τα καλύμματα

Καθώς το RV σας έχει εκτεθεί σε πολλές καιρικές συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια, είναι πιθανό να έχει σχηματιστεί αποχρωματισμός κατά μήκος των πλαισίων των παραθύρων και των θυρών. Αντί να αγοράζετε νέα κουφώματα και καλύμματα, μπορεί να είναι πιο οικονομικό να αφαιρέσετε αυτά τα εξαρτήματα και να πλύνετε καλά κάθε εξάρτημα σε ζεστό, σαπουνόνερο. Εφαρμόστε δύο φρέσκες στρώσεις χρώματος και τοποθετήστε ξανά μόλις στεγνώσει.

5. Αναβάθμιση Επίπλων και Συσκευών

Μετά από χρόνια χρήσης, είναι πιθανό τα έπιπλα του RV σας να είναι φθαρμένα, λερωμένα και βρώμικα. Η αντικατάσταση ή η επανεπένδυση των επίπλων θα βελτιώσει τη συνολική αισθητική και θα δώσει στο RV σας μια φρέσκια εμφάνιση και μυρωδιά. Για μια εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση, σκεφτείτε επίσης να αλλάξετε τα φωτιστικά και τις συσκευές.

6. Αντικαταστήστε το δάπεδο

Το πάτωμα του RV σας έχει υποστεί μεγάλη φθορά. Η αντικατάστασή του είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε το τροχόσπιτο ή το τροχόσπιτό σας. Μια οικονομικά αποδοτική λύση για μια στιγμιαία αλλαγή είναι τα πλακάκια βινυλίου που πιέζουν και κολλάνε. Άλλες λύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σανίδα βινυλίου ή πλακάκι πορσελάνης. Λάβετε υπόψη ότι το ελαφρύτερο δάπεδο, όπως το laminate, είναι καλύτερη επιλογή από το πραγματικό σκληρό ξύλο, καθώς η προσθήκη βάρους θα επιβραδύνει το τροχόσπιτό σας, οδηγώντας σε χαμηλότερα χιλιόμετρα αερίου. Εάν η εξέδρα σας έχει ζημιά από το νερό ή μεγάλες ρωγμές και βαθουλώματα στο δάπεδο, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα επαγγελματικό πλήρωμα για να το επισκευάσει.

7. Ηλεκτρομηχανολογικές Επισκευές

Απλές επιδιορθώσεις, όπως αλλαγή φωτιστικών λαμπτήρων ή μπαταρία του RV, μπορεί να είναι κάτι που αισθάνεστε άνετα να κάνετε μόνοι σας, αλλά γενικά είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο ή μηχανικό για ηλεκτρικές και μηχανικές επισκευές. Είναι ζωτικής σημασίας να επιταχύνετε τις εσωτερικές λειτουργίες του RV σας, ώστε να μην έχετε προβλήματα ενώ είστε έξω στο δρόμο.

8. Αντικαταστήστε τα ελαστικά

Εάν το RV σας είναι σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν έχετε ταξιδέψει πολύ, τα ελαστικά σας πιθανότατα θα πρέπει να αντικατασταθούν. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να αναζητήσετε όταν είναι ώρα να αντικαταστήσετε καινούργια ελαστικά τρέιλερ. Για ασφάλεια, ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά σας.

Αν και η επισκευή του παλιού σας τροχόσπιτου μπορεί να φαίνεται σαν μια δυσκίνητη εργασία, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα γίνει συναρπαστική η ενημέρωση του τροχόσπιτου σας. Εξάλλου, αν σκοπεύετε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο RV, εσείς και οι καλεσμένοι σας θα αισθανθείτε πολύ πιο άνετα όταν ταξιδεύετε και εξερευνάτε σε μια εξέδρα που είναι καλά εξοπλισμένη με νεότερα, ενημερωμένα εξαρτήματα. Αν αναρωτιέστε αν θα ανακαινίσετε ή θα αγοράσετε μια νεότερη μονάδα, αυτά τα 12 βασικά στοιχεία μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε. Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα νεότερο RV, ελέγξτε τις τρέχουσες καταχωρίσεις στο RVT αγορά.

Του Alex Hoyes

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar